BODIL KOCHS HAVE

Bodil Kochs Have skal fungere som et åndehul og en pause, hvor man kan koble af og finde ro midt i det travle byliv. Området udformes som en lommepark, der på én gang skal være både introvert og inviterende, som opholdssted for de lokale og som mødested og pause for de forbipasserende.

Lommeparken er disponeret med 5 store volumener i form af hævede bede, som placerer sig i en bund af grus, omkring parkens centrale og mere intime rum, “Oasen”. Imellem sig skaber de 5 volumener mindre rum og passager, som leder ind til det centrale rum.

I den store passage, i parkens nord-østlige hjørne, rejser en betonflade sig gradvist fra grusbelægningen. Fladen bevæger sig i et knækket forløb, som møder det centrale rum i samme højde som bedkanterne. Belægningen fungerer både som et selvstændigt arkitektonisk element, et siddemøbel og en stiliseret beplantning, som skaber en stærk forbindelse mellem parken og det urbane byrum ved Solbjergvej, Frederiksberg Metrostation og Frederiksberg Center.

Det centrale rum afgrænses af beplantningen og de hævede bedkanter af cortenstål og den hævede flade i den store passage, som tilsammen omkranser og definerer rummet præcist. På kanterne ind mod rummet monteres bænke af træ. Dele af bænkene har ryglæn. Her kan man sidde på kanten, under beplantningen, tilbagetrukket og let afskærmet fra ”byens puls” og nyde planternes dufte og farver sammen med den stille lyd af let rislende vand fra det cirkulære vandelement, som ligger i fladen.

Beplantningen er sammensat af en bund af robuste stauder, løg og græsser, et mellemlag af buske og mindre træer, samt enkelte store træer. Beplantningen etableres med fokus på at give varierede rumlige og sanselige oplevelser hele året rundt samt at understøtte levesteder for fugle og insekter.


Lokation: Frederiksberg, Danmark

Samarbejdspartnere:
Møller Løkkegaard, DRIAS Ingeniører, Fokdal Springvand

Bygherre: Frederiksberg Kommune

Status: Færdig

Periode: 2019-2022

Rolle: Totalrådgiver

Foto af GH Form

Foto af GH Form

Foto af GH Form

Lommeparken er sammensat af forskellige typer rum og zoner med hver sin overordnede karakter. OASEN, som er lommeparkens centrale rum til stille ophold, ro og fordybelse. Adgang og ophold i KANTZONER, som henvender sig og kobler sig til det tilstødende byrum. PASSAGER mellem de beplantede arealer, som leder ind til det centrale rum (Oasen) og forbinder lommeparken på langs og på tværs.

Forbindelserne gennem lommeparken fordeler sig med en primær forbindelse fra Solbjergvej gennem den store passage, forbi Oasen og ud gennem den sydlige passage mod den nye metrostation.
Desuden er der en gangforbindelse fra Lejerbo, gennem parken via Oasen og den store passage. De øvrige passager danner sekundære forbindelser.

Beplantningen planlægges med de større træer placeret primært i bedenes midte, for dermed at sikre, at planterne i de nederste lag trives bedst muligt.
Beplantningen tilrettelægges desuden med hensyntagen til solforhold, både i forhold til valg af arter og placering af planter.
Desuden vil beplantningen etableres med fokus på at det skal være trygt at færdes i parken. Det betyder bl.a., at det skal være muligt, at se om der sidder nogen, når man bevæger sig i parken.

RUM OG ZONER

FORBINDELSER

BEPLANTNINGSPRINCIPPER