TRONDHEIM

DESIGN AF MØBELSERIE, SCENE OG BELÆGNINGSFLADE ER BASERET PÅ EN TANKE OM AT TRADITIONELT + MODERNE = TIDLØST

Torvet skal på samme tid fremstå som et sammenhængende torv og alligevel skabe nicher, retninger og særlige områder med deres eget præg. 
Torvet er som helhed en stor flade og i raffineringen skabes et liv og nuancer som giver spil i fladen.  
De barokke akser markeres elegant via belægnings-retninger som møder hinanden. Disse akser bliver de vigtigste bevægelseslinjer gennem pladsen og er med til at forme opholdszoner, scenegulv og plateau omkring statuen. 
Torvets indretning med møbler som kan indtages i forskellige højder, stående, siddende, liggende og legende er med til at løsne op på den stramme form og akserne gennem torvet. 
Møblerne bygges op af gamle velkendte og lokale materialer som benyttes i ny form.
Med få elementer skabes en serie af møbler med mange forskelligartede muligheder for ophold og leg. Der er rig mulighed for at interagere med andre da mange af møblerne sammensættes på en måde der indbyder til snak på tværs.
4 portelementer indgår som del af belysningskonceptet. Portelementerne gløder gennem revner i træsøjler stakket på langs. Portene understreger de barokke aksiale linjer samtidig med at de er med til at skabe et intimt rum på pladsen. Pladsen flyder ikke længere ud i de sideløbende gader og rummet defineres nu af bygninger, træer og portene.

Indbudt konkurrence

Arkitekt: AART

Landskab: BSAA URBANlab