Karby kuber

Illustration: URBANlab nordic

Illustration: URBANlab nordic

 
 

Karbys organiske kegler

Projektet er udvalgt til den endelige udviklingsfase i LOA fondens konkurrence, omkring omdannelse af lukkede folkeskoler i Denmark. I Karby på mors har vi i fælleskab med foreningens medlemmer, udviklet et projekt, der har en række fokusområder.

 Det arkitektoniske koncept tager udgangspunkt i en konsekvent landsskabsbearbejdning, hvor områderne omkring skolen, systematisk opdeles i funktionsbælter, der skal understøtte et aktivt ude liv i det karakterfyldte landskab og skolen indre struktur omdannes. Et særligt greb er gymnastiksalens ændring fra klassisk indre rum, til en åben struktur der forbinder aktiviteterne mellem uden og inde.

Tre markant typologisk grottelignende kegler, med hver sin funktion. Karbad, meditation og udekøkken med røgeovn, skaber nye funktion, for at fremme både turisme og det lokale foreningensliv. Keglerne bliver arkitektoniske vartegn i landskabet og landsbyen.

Bygherre: Morsø Kommune + LOA Fonden
Omfang: 3500m2
Arkitekter: URBANlabnordic
Landskabsarkitektur: URBANlab nordic
Periode: 2017-2019

 
 
Plan: URBANlab nordic

Plan: URBANlab nordic

Diagram: URBANlab nordic

Diagram: URBANlab nordic

gym.jpg
L:\2018\Karby Kuber\03_Tegning\07_3D\Revit\Karby Kuber_skitsepro
Illustration: URBANlab nordic

Illustration: URBANlab nordic

 

KBH + 45 31 31 73 90, Njalsgade 17A 5. sal 2300, ake@urbanlabnordic.dk | AARHUS + 45 61 69 74 74, Klostergade 32B 2. sal 8000, laa@urbanlabnordic.dk