daginstitution gellerup

Plan: URBANlab nordic in cooperation with P+P arkitekter

Plan: URBANlab nordic in cooperation with P+P arkitekter

 
 

DAGINSTITUTION GELLERUP

Den nye børneby placerer sig nordligt på grunden, og orienterer sig mod byrummet ved Jettesvej. Ved indgangen til bygningen etableres der en ankomstplads, hvor et leg- og bevægelsesmøbel i forskellige højder fungerer som Børnebyport, der adskiller vejen fra institutionen – Dette bevægelseselement er i menneskelig skala - i børnehøjde. Et signal til verden om, at stedet her er til leg og at der er rum til bevægelse. 
I nærhed til bygningen etableres legepladszonerne mod syd. Belagte flader med udsparinger i form af grønne bakker til at klatre og kravle på, sandkasser til leg og felter med spændende etniske mønstre til hop og dans. Felterne kantes og fungerer som plinte, som man kan gå på line, sidde eller kravle på. Formerne danner små nicher og forløb – rundt om – imellem og inden i, med mulighed for at være sammen få – eller mange i flok. 

Indbudt konkurrence

Arkitekt: P+P arkitekter og Nøhr Sigsgaard
Landskab: URBANlab nordic

 
 
Illustration: URBANlab nordic in cooperation with P+P arkitekter

Illustration: URBANlab nordic in cooperation with P+P arkitekter

Diagram: URBANlab nordic

Diagram: URBANlab nordic

Gellerup_scene2.jpg
Gellerup_scene3.jpg
 

KBH + 45 31 31 73 90, Nørrebrogade 184 Baghuset 2200, ake@urbanlabnordic.dk | AARHUS + 45 61 69 74 74, Klostergade 32B 2. sal 8000, laa@urbanlabnordic.dk